Äger du en fysisk butik och har svårt att få ditt företag att överleva??

butiks skyld med text om att det är öppet på engelska

Uppgradera din verksamhet för att fortsätta leverera i en modern värld!

 

Här är 5 tips som kan få liv på din verksamhet och göra att ni sticka ut från mängden.

 

  1. Spräng barriärer

Varför erbjuda samma sak som alla andra när du kan göra något unikt för kunden. Ett exempel skulle kunna vara att du äger en klädbutik och inne i affären finns en fotograf som tar fina bilder på en i olika miljöer uppbyggda i lokalen. Eller varför inte fixa den spruckna skärmen på mobilen medan man handlar mat? Att förstå och inse att man som företagare kan attrahera kunder till sin butik utöver det man vanligtvis säljer kommer att bli vanligare. Konsumenterna kan på så sätt göra två flugor i en smäll.

 

  1. 1+1=3

Att hitta nya samarbetspartner är en smart lösning som på gynnar företaget på både kort/lång sikt, våga att tänka utanför din verksamhet. Hur kan era företag från olika branscher skapa något exklusivt som gynnar kunden och er. Att göra som Microsoft och Toyota för att ta fram en mjukvara som ska styra informationen i elbilar. Från två helt olika områden möts i mitten för att framkalla ett värde och öppna upp en ny marknad.

 

  1. Från 1.0 till 5.0

Eftersom att det idag är svårare att dra till sig kunder och hålla kvar dom måste man ändra strukturer i butiken. Med ett nytt fundament som anspela på känslor som är kopplade till varorna och tjänsterna så kan man ta det till en ny nivå, här finns inga gränser inom den kreativa delen. Tänk dig att du har en restaurang och inne i matsalen byggt upp en Eco-miljö där man som kund kan plocka dom grönsakerna man vill ha i maten/salladen. Nu pratar man inte längre mat som en utfyllnadsfunktion för att bli mätt utan det en kulturellupplevelse i form av framtagning, smak och tillagning.

 

  1. Digital transformation

Man har hör det förr och kommer att få höra det igen, men att införa digitala aspekter i den vardagliga rutinen för en fysisk butik är inte bara ett sätt som stödjer säljprocessen utan också en metod för att öka engagemanget hos kunden. Tänk er en butik som har framme en Ipad där kunderna själva kan lägga egna beställningar på varor för upphämtning? Eller varför inte en app som underlättar för kunderna att se om varorna finns inne i butiken eller boka tid hos t.ex. frisörer direkt i appen istället för att ringa. En strategi som både är smart och smidig för att marknadsföra sina tjänster och varor är att utnyttja nätets kapacitet genom att skapa digitala annonser skyltar.  Samma sak gäller vid betalning, genom att hitta nya möjligheter t.ex. Swish så kan kunden själv välja vilken betalningsform som passar en bäst utifrån personens situation. På så sätt underlättar man att dom faktiskt köper varan/tjänsten istället för att gå till konkurrenten som tillhandahåller dom villkoren.

 

  1. Maxa det personliga mötet

Som personal och anställd i ett företag så är den personliga servicen allt, vare sig bransch och avdelning. Genom att garantera en hög kundvård så blir utfallet alltid en nöjd och uppskattad kund som gärna återkommer och som sprider företags goda image. För att lyfta den personliga servicen till toppen så måste man ha en väl informerad personal, det kan vara med digitala verktyg men också att man får gå på utbildningar för att höja kompetensen. Har man en egen hemsida kanske man vill införa liveschatt för att snabbare få hjälp med sina frågor eller använda sociala medier som ett verktyg för att nå ut till kunderna. Nyckelfrasen är att ge mer, ge det lilla extra av dig själv för att skapa ett förtroende hos kunden!

 

 

Ranchino Bahadin – Digital marketing specialist

Comments are closed.