Bli bäst i Sociala Medier?? Här är 10 sätt att göra det på!

Dem största sociala kanalerna

10 sätt för att lyckas i sociala medier.

Har du också undrat över vad du och ditt företags ska sätta för strategier på dom sociala kanalerna? Eller kanske tänkt på om ni överhuvudtaget ska finns där, varför och vilka kanaler ni skall använda?

En viktig aspekt som alla företag  bör tänka på vare sig bransch eller område man arbetar inom är vad för budskap man vill förmedla, varför den kanalen är lämpligast och hur man ska mäta resultatet.

 

1. Ingen är perfekt.

Våga göra fel, det är så vi lär oss. Dålig upplösning på en bild eller stavfel hör till och genom att göra misstag så växer vi som människor. Bättre att göra sina snedsteg tidigt i utvecklingsfasen än när man är på topp då mycket mer står på spel. Detta gäller även när man väljer vilken media att satsa på för kommande projekt och kampanjer.

2. Blicka inåt

Tänk inte ur ett företagsperspektiv i första hand när du skriver en artikel, postar en bild eller ska skapa en kampanj i Facebook, Instagram eller LinkedIn. Vad är intressant, vilka vill jag fånga upp och vilken action(handling som i gilla, dela, kommentera) är viktigast? Här ska man tänka på vad man själv går i gång på, ha detta som tumregel men våga att testa dig fram också då varje inlägg är unikt.

3. Skapa något unikt

Här ser man många företag idag som använder samma content i alla sina sociala medier. Det som fungerar på en kanal kanske inte fungerar på en annan då man träffar en annan målgrupp samt att funktionerna kan skiljas åt. En like på Instagram har större betydelse än Facebook och en kommentar på Linkedin kan väger mer än vad det gör på Facebook. Av den anledningen är det viktigt att skräddarsy budskapet. Om ni använder flera kanaler, vilken går i första hand, vilka är era målgrupper?

4. Bestäm en budget

Många tror att man kan ta sig till toppen  genom att kör organiskt, man kan väl säga som så att man kommer långt men inte tillräckligt långt av den kapacitet som vad ett sponsrat inlägg kan bidra med. Det behöver inte vara en stor summa utan här är det mer präglat av att inse de essentiella bitarna med annonseringens kraft. Sponsrade inlägg träffa den tänkta målgruppen, samla in data och utvärdera vad som funkade eller behövs justeras för att få en högre CTA- Call to Action som används vid nästa kampanj och på detta sätt bli era inlägg mer träffsäkra och ni når bättre resultat.

5. Ändra spår

När man har kör i samma spår ett tag och mäter en sort aktivitet blir det lätt hänt att man blir ”likeblind”. Kanske har man mätt och analyserat likes när man i själva verket skulle ha fångat upp följare eller få användarna att dela ett inlägg som hade genererat mer för företagets varumärke. Ändra målet och börja analysera andra frågor som kan vara i betydelsefulla för verksamheten, t.ex. hur många har kollat på våran företagsprofil på vår hemsida, fyllt i kontaktformulär eller tittat på företagsvideon.

6. Verklighetsförankrade bilder

Då Sociala Medier avspeglar den värld vi lever i är det ytters viktigt att skilja mellan produktbilder och snygga bilder. Använd bilderna i kontrast med verkligheten, gärna med den vardag som vi känner igen, miljö som är bekant för oss och med människor som bär eller nyttjar produkten/tjänsten. På detta sätt kan vi lättare knyta an till produkterna/tjänsterna i ett socialt sammanhang och förtroendet för företagets varumärket växer.

7. Byt roll

Som många andra faktorer är det viktigt att man sätter sig i följarna/besökarnas sits. Finns det störnings moment med din företagsprofil, mycket sköt om samma sorts innehåll eller är det dålig upplösning på bilder/film material som läggs upp? Genom att skapa personas(fiktiv person med namn, demografisk, geografisk, socioekonomisk kunskaper samt intressen) så kan man med den data man samlat in via företagsprofilerna få ut vad dom gillar, vilken enhet dom surfar från, vilka andra intressen dessa har och vad som motiverar dom. Allt detta leder i sin tur till en väl oljad motor och man synkar med sina följare i harmoni.

8. Lyssna och svara mer, prata mindre

Den som söker hen finner?!.. Kanske ligger där men att våga ställa frågor till sin publik, engagera dem och där efter svara i sociala kanalerna är inte bara vägledande för den som är nyfiken utan också ett vinnande koncept för framtida affärer i kundernas köpresa. De sociala kanalerna har blivit en plattform som fungerar som kundtjänst för kunder och intresserade därför gäller det också att svara på alla relevanta frågor och svara FORT.

9. Ta rygg på stjärnorna

Varför börja om på nytt när det finns goda och välfungerande idéer som levererar det man vill ha. Att ta någons koncept och göra en makeover måste ändå vara det bästa då man sätter sin egna tvist på det utan att trampa någon på tårna. Ibland räcker det att kolla på gamla inlägg som gav goda resultat eller varför inte kolla på ex. din väns personliga kontot och anamma det positiva bitarna. Kanske blir du inspirerade av ett annat företag inom/utanför er bransch alternativt en fysiskt person börja då att följa dessa, på så sätt uppmuntrar du dig själv att ständigt utvecklas och finner snart en väg att gå.

10. Snyggt spel

Håll dig informerad om lagar och regler som gäller, bland annat lagen om tävling och lotteri. Allt för ofta så ser man företag som uppmuntrar sina följare till att gilla och dela inlägg för att sedan ha chans till att vinna priser eller kommentera i inläggsflödet svaret på någon fråga. Problematiken i detta är att man som företag kan åka på vite om man inte följer föreskrifterna från lotteriinspektionen som har hand om detta. Även den aktive följaren/kunden kan råka illa ut eftersom att man måste redovisa vinstskatt på det man har vunnit, vilket innebär att man i slutänden måste betala för sin vinst, vilket inte uppskattas hos någon när man tror att det är en ”gratis tävling”. Lotteriinspektionen skriver ”Ett arrangemang som avgörs med slumpens hjälp, är ingen tävling utan räknas som ett lotteri och kräver tillstånd.”

 

Sammandrag

Sammanfattningsvis så gäller det att ha modet till att satsa, testa en kanal först som ni tror är bäst rustad för att ni ska lyckas med era annonsering/branding/nätverkande. Sätt en strategi och utvärdera den och analysera om ni har satt målet och vad som kan förfinas för att lyckas bättre nästa gång. Avsett en budget för att komma ut i banan och skapa en snöbolls effekt. Era inlägg kommer att rankas starkare plus att man träffar flera användare på dom sociala kanalerna. Det behöver inte vara mycket utan en symbolisk summa räcker, här kan man pröva sig fram.  Samla information från sociala medier och undersök data. Mäter ni rätt saker? Vad säger en like, delning eller kommentar för företaget? Utgå från strategiplanen och sträva efter önskeresultatet. Sist och inte minst våga att utmana er själva och kör på nya metoder för att marknadsföra företaget, testa att livesända eller varför inte kolla på hur konkurrenterna gör för att trimma iden till det bättre. Kanske ha något humoristisk inlägg som väcker uppmärksamhet, ingen minns en fegis.

Med det sagt så håller vi tummarna för er företagare och hoppas på ett friskt och socialt liv! Love n Peace!

 

”Att lägga hjärta, sinne, intellekt och själ även i de minsta handlingarna, det är hemligheten till framgång.” Swami Sivananda

 

Ranchino Bahadin – Digital marketing specialist

Comments are closed.